Šťavnaté kuřecí kousky
Naše děti maso milují, ale v jeho hodnocení jsou náročnější než Pohlreich. Nesmí to být moc tuhé, moc suché, moc mastné, moc mazlavé, moc velký kus, moc rozpadlé na kousky, moc ostré, málo kořeněné… Ale tenhle recept uspěje vždycky. A já ho vařím ráda, protože je to opravdu rychlovka. Vím taky, že nemusím děti volat ke stolu. Při smažení se totiž domem line tak úžasná vůně indického koření, že se všichni přijdou „po čuchu“…
- kuřecí nebo krůtí prsa nakrájená na kousky (množství zvolte podle počtu jedlíků)
- sůl
- koření (u nás to vyhrává kombinace Garam Masala a mletá červená paprika)
- škrob
- olej nebo sádlo na smažení
Kousky masa osolte, posypte kořením a holou rukou promíchejte, aby koření na maso dobře přilnulo. Potom přisypte tolik škrobu, aby se maso obalilo a jednotlivé kousky aby se nepřilepovaly k sobě. Pořádně vše promíchejte prsty, nebojte se ušpinit. Umyjte ruce, připravte na plotnu pánvičku s tenkou vrstvou oleje. Jakmile je olej rozpálený, kousky opatrně vložte na pánev, aby ležely pěkně jeden vedle druhého. Maso zprudka opečte a jakmile uvidíte, že okraje kousků zbělely, otočte jednotlivá masíčka na druhou stranu a dopečte i z druhé strany. Je opravdu rychlý proces, do pěti minut máte hotovo. Pokud byste maso smažili pomalinku na mírném ohni, bude vysušené, pracujte proto rychle a při vysoké teplotě.
Šťavnaté masíčko jíme nejraději s jasmínovou rýží a zeleninou nebo s širokými rýžovými nudlemi.
Nejnovější komentáře