Polévka s kapustičkami a ovesnými vločkami

Růžičková kapusta patří mezi zeleninu, kterou buď milujete, nebo nenávidíte. Já se řadím ke kapustovým milovníkům, ale trvalo mi mnoho let, než jsem jí přišla na chuť. Proto chápu své děti, že jsou ochotny pozřít jen omezené množství téhle dobroty.

V polévce má ale růžičková kapusta úspěch vždycky. Zvlášť když se vaří spolu s dalšími oblíbenými druhy zeleniny. Variant je mnoho.

My jsme tentokrát jednotlivé suroviny zkombinovali takto:

  • 10 kusů růžičkové kapusty
  • 2-3 brambory
  • 1 mrkev
  • 3 lžíce ovesných vloček
  • 2 lžíce oleje
  • sůl, majoránka

Na oleji krátce osmahneme ovesné vločky a zalijeme je 1 a půl litrem vody. Přidáme na čtvrtky nakrájenou kapustu, malé kousky brambor a mrkve. Majoránku a sůl dáme podle chuti. Vaříme 10-15 minut a hotovo!

You may also like...