Bezlepkové karobky

(sušenky bez mléka, vajec, pšenice, ořechů i kakaa)

Dneska vzaly pečení do vlastních rukou děti, já jsem měla dovoleno jen odvažovat suroviny. Jasně, dají se vytvořit i dokonalejší tvary, ale ta dětská radost a hraní si s těstem místo plastelíny, to prostě stojí za to!

Karob místo kakaa jsme začali používat poměrně nedávno. Naše tříletá Anežka totiž zase začala mít potíže s atopickým ekzémem. Dlouho jsem zhoršení kůže zdůvodňovala zimou. Jenže pak se ukázalo, že za to může hořká čokoláda a granko, na které tajně chodí. Hnědá pusa ji vždycky prozradila.

A tak jsme pro tu naši milovnici kakaa začali vymýšlet dobroty z karobu. Chuťově i vzhledově se karob kakau velmi podobá. No a já můžu dodat, že i ke kafíčku jsou karobky moc dobré.

Tak hurá na pečení! Nachystejte si:

140 g bezlepkové mouky Freee Doves Farm samokypřicí
60 g škrob
70 g cukr moučka
3 lžíce karobu
1 lžička skořice
6 g prášek do pečiva
100 g olej
50 g voda

Nejdříve v míse smícháme všechny suché přísady, pak přidáme olej a vodu. Mělo by vzniknout těsto konzistence plastelíny. Vystačí vám na 1 plech sušenek. Není potřeba těsto válet válečkem, stačí jednoduše udělat kuličku a pak ji přímo na plechu rozplácnout do kulatého tvaru.

Pečeme na 180°C zhruba 20 minut.

You may also like...