Karbanátky z trouby

Vepřové maso mají většinou radši dospělí než děti. Jenže vařit pořád z kuřecího, to mě prostě nebaví.

A tak jsem zkoušela upravovat různé recepty na karbanátky, aby je mohli jíst i mí tři malí mazánci alergičtí na mléko, vejce a pšenici. Postupně jsem ubírala suroviny, až mi z toho vznikl JEDNODUCHÝ RECEPT na prima jídlo.

Ty nejmenší děti jsou nadšené, že mají do ruky kus žvance, který opravdu zasytí. Malí motorkáři ho mohou konzumovat i za jízdy. A my větší máme rádi karboše s bramborovou kaší a dušenou zeleninou. Kdo ujíždí na omáčkách, může si ke karbanátkům připravit i sós. Prostě fantazii se meze nekladou…

  • 500 g mletého masa (vepřové, ale může být i hovězí, krůtí, kuřecí, králičí…)
  • 2 velké mrkve nastrouhané nahrubo (nebo třeba cuketa)
  • 1/2 menšího pórku nakrájeného na kolečka
  • 1 hrnek kukuřičné strouhanky (kdo může pšenici, použije klasickou strouhanku ze starých rohlíků)
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mleté papriky
    (suroviny vystačí na 6 porcí)

Všechny suroviny smícháme ve velké míse dohromady a holou rukou pořádně prohněteme. Tvarujeme malé bochánky a klademe je na plech s pečicím papírem. Pečeme na 220°C asi 30 minut.

You may also like...