Rychlý buřtguláš

Buřty a uzeniny obecně nejsou zrovna to nejlepší z masa, to se asi shodneme. Ale když chcete venku s dětmi opékat špekáčky, bez buřtíků to prostě nejde. Naštěstí se dají koupit i špekáčky bez pšenice, bez sóji, bez glutamátů, s vysokým podílem masa.

Pankrác, Servác a Bonifác letos zodpovědně přinesli ochlazení, takže místo rožnění uzeniny na klacku jsme hodili špekáčky do hrnce a vznikl z toho RYCHLÝ BUŘTGULÁŠ.

  • 6 špekáčků
  • 6-8 brambor
  • plechovku červených fazolí
  • vrchovatou lžíci mouky (my jsme použili rýžovou)
  • kečup (lze vynechat)
  • koření (sůl, kmín, mletá paprika, majoránka, může být i česnek, pepř)

Špekáčky nakrájíme na kostičky a smažíme ve velkém hrnci. Tuk přidávat nemusíme, špekáčky pustí dostatek sádla samy. Po 3 minutách špekáčky zaprášíme moukou, přisypeme koření a chvilku smažíme, aby se vytvořila zásmažka. Přidáme horkou vodu, na kostičky nakrájené brambory a necháme probublávat, dokud brambory nezměknou. Občas promíchneme, aby se guláš nepřipálil. Nakonec přidáme fazole z konzervy i s obsaženou vodou a dochutíme kečupem.

Pokud umíte rychle škrabat brambory a krájet špekáčky, za 30 minut máte oběd hotový.

You may also like...