Mléčná rýže

z trouby (pro alergiky klidně i z rostlinného mléka)

Taky máte rádi mléčnou rýži? Takovou tu opravdu smetanovou? Já tedy moc! Dobrá zpráva je, že si ji mohou dopřát i lidé s ABKM nebo intolerancí laktózy.

Podle tohoto receptu rýži nepřipálíte a nemusíte stát u sporáku a míchat.

  • 400 ml tučného kokosového mléka v plechovce (nebo obyčejné kravské mléko smíchané s kelímkem smetany)
  • 60 g rýže (kulatozrnné nebo i jasmínové)
  • 15-20 g cukru (nebo 1 vanilinový cukr)
  • 10 g citronové šťávy (lze vynechat)

Vše smícháte v misce z varného skla a šupnete do trouby. Pečete při 170 stupních téměř hodinu. Ke konci promíchejte a ochutnejte, jestli už má rýže tu správnou měkkost a hustotu.

You may also like...