Jogurtové jahodové knedlíky

bez mléka a vajec (ale s lepkem)

Je leden, a tak jsem se vydala pro jahody. Dvanáct měsíčků mě kvůli karanténě odmítlo přijmout. Prý se stejně u ohně scházejí jen ilegálně, jsou moc velká skupina…

A tak jsem zkusila Kaufland. V mrazáku tam měli pytlík jahod za 50,- Kč, i když tedy vůbec nechápu, jak je možné mít jahody v zimě levnější než v létě. Holt svět je trochu naruby.

Ale abych nezapomněla na ty knedlíky!
Potřebujete:

  • 1 balení těsta na bramborové knedlíky
  • 1 kokosový jogurt (případně jiný rostlinný) – kdo mléko může, použije obyčejný bílý jogurt
  • mražené jahody (v létě čerstvé)

Ačkoliv se možná pozastavíte nad tím, že instantní těsto asi nebude nic moc, zvlášť to složení asi bude mizerné, možná vás překvapím. Tohle těsto totiž obsahuje jen pšeničnou mouku, bramborové vločky a trošku soli.

Sypké těsto vysypeme do mísy a přidáváme jogurt (takové množství, kolik těsto pojme). Pokud máme málo jogurtu, dodáme podle potřeby vodu nebo rostlinné mléko.Do kousku těsta zabalíme mraženou jahodu s troškou cukru. Pozor, rozmrazené jahody už do knedlíků nejsou vhodné, špatně by se vám balily.

Knedlíky dáme do vařící vody. Jakmile vyplavou na hladinou, jsou hotové.

Pokud se vám nechce hňácat s plněnými knedlíky, můžete z jogurtového těsta uvařit malé kouličky bez náplně. Jahody nebo jiné ovoce pak poslouží jako omáčka.

You may also like...