Krémová bramborová polévka

bez lepku, mléka, vajec a zbytečných aditiv

  • 5 brambor (pokud máte alergii i na brambory, nahraďte je cuketou, batáty nebo dýní)
  • lžíce tuku
  • sůl, trošku majoránky, drcený kmín
  • na ozdobu:vařený hrášek, kukuřice nebo mrkev (podle toho, co máte rádi), jahelné pukance nebo rýžové burizóny

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce a přidáme vodu. Množství vody by mělo být dvojnásobné oproti množství brambor. Osolíme, přidáme koření a vaříme cca 20 minut. Rozmixujeme do hladka a podle potřeby ještě trochu doředíme.

V samostatném rendlíku uvaříme zeleninu. Děti si rády zdobí polévku samy, a tak míváme na stole zeleninu i pukance v samostatných miskách. Anežka si naservírovala hrášek s jahelnými pukanci. Ty jsou do polévky ideální, nerozmočí se a chuťově jsou moc dobré.

You may also like...