Kuře po indicku
pro potravinové alergiky (bez mléka, vajec, pšenice, sóji, luštěnin i ořechů)
Takhle chutná našim dětem:
- 500 g kuřecích prsou
- 3 lžíce oleje
- 250 ml kokosového mléka (z tetrapaku)
- 1 lžíce mouky (použili jsme Doves Farm bílá chlebová)
- 1 lžička cukru
- půl lžičky soli
- půl lžičky koření Garam masala
- půl lžičky mleté kurkumy
- široké rýžové nudle
- 1 menší brokolice
- Dáme do velkého hrnce vařit vodu se solí a lžící oleje na těstoviny.
- Ve vyšší nádobě ponorným mixérem rozmixujeme kokosové mléko a lžíci mouky, aby vznikla napěněná tekutina bez hrudek.
- Na oleji zprudka osmažíme kousky kuřecího masa, zaprášíme kořením a zalijeme připraveným kokosovým mlékem s moukou.
- Přidáme lžičku cukru a necháme 5 minut probublávat.
- Jakmile voda v hrnci začne vařit, nasypeme do ní rýžové nudle a malé růžičky brokolice. Až jsou těstoviny měkké tak akorát, zcedíme je i s brokolicí.
- Naservírujeme nudle i masovou směs na talíř a můžeme podle chuti ozdobit syrovým pórkem nebo pažitkou.
Nejnovější komentáře