Kuře po indicku

pro potravinové alergiky (bez mléka, vajec, pšenice, sóji, luštěnin i ořechů)

Takhle chutná našim dětem:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 3 lžíce oleje
  • 250 ml kokosového mléka (z tetrapaku)
  • 1 lžíce mouky (použili jsme Doves Farm bílá chlebová)
  • 1 lžička cukru
  • půl lžičky soli
  • půl lžičky koření Garam masala
  • půl lžičky mleté kurkumy
  • široké rýžové nudle
  • 1 menší brokolice
  1. Dáme do velkého hrnce vařit vodu se solí a lžící oleje na těstoviny.
  2. Ve vyšší nádobě ponorným mixérem rozmixujeme kokosové mléko a lžíci mouky, aby vznikla napěněná tekutina bez hrudek.
  3. Na oleji zprudka osmažíme kousky kuřecího masa, zaprášíme kořením a zalijeme připraveným kokosovým mlékem s moukou.
  4. Přidáme lžičku cukru a necháme 5 minut probublávat.
  5. Jakmile voda v hrnci začne vařit, nasypeme do ní rýžové nudle a malé růžičky brokolice. Až jsou těstoviny měkké tak akorát, zcedíme je i s brokolicí.
  6. Naservírujeme nudle i masovou směs na talíř a můžeme podle chuti ozdobit syrovým pórkem nebo pažitkou.

You may also like...