Pudinkový dezert

(bez mléka, vajec, pšenice)

  • 400 ml rostlinného mléka (dnes jsme dali domácí ovesné)
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 lžíce cukru
  • 1/2 přesnídávky (měli jsme příchuť mango, ale může být jakákoliv)
  • 1 lžíce tuku (máslo, ghí) – pokud jste na pudink použili kokosové mléko z konzervy, tuk už není třeba

Uvaříme pudink. V ještě teplé hmotě rozmícháme přesnídávku a trošku tuku a směs nalijeme do silikonových formiček na muffiny. Necháme v ledničce vychladit a pak vyklopíme na talíř a ozdobíme tím, co máme rádi (kompot, jahody, borůvky, maliny, granko, javorový sirup…)Přesnídávku do pudinku dávám záměrně, aby mu dala ovocnější a méně umělou chuť. Dětem pak mnohem víc chutná.

Vy, kdo můžete klasické mléko, nemusíte použít mléko rostlinné, ale obyčejné kravské. Postup je jinak stejný.

You may also like...