Jednoduchý štrúdl

(bez vajec, bez mléka, bez cukru, bez ořechů, s pšenicí, ale lze i bez pšenice z vašeho oblíbeného bezlepkového listového těsta)

Inspirace na pečení je tentokrát pro ty z vás, kteří tolerujete pšenici. Máte-li ale své vyzkoušené bezlepkové listové těsto, pak prostě použijete to a upéct si můžete taky.

Nic nového pod sluncem, štrúdl z listového těsta určitě znáte.

Pokud zrovna držíte eliminační dietu bez mléka a vajec, možná bojujete s chutěmi na sladké. Velká část klasických listových těst mléko ani vejce neobsahuje, vajíčkem ani není nutné štrúdl potírat. Do štrúdlu můžete dát to, co zrovna sklidíte na zahradě (nebo v obchodě) – třeba hrušky nebo jablíčka. Nakrájíte-li ovoce jen na kousky a nebudete ho strouhat, šťáva zůstane v ovoci a koláč nebude zbytečně mokrý. Pokud dáte ovoce dostatek, cukr není nutný.

Pečeme při 200 stupních (bez ventilátoru) cca 25 – 30 minut.

You may also like...