Vanilkové sádelníčky

Pro nás alergiky na pšenici, mléko i vejce jsou nejlepší ty recepty, kde je jen minimum ingrediencí. Sádelníčky mám proto moc ráda. Jsou upečené raz dva a po vychladnutí je můžete hned konzumovat.

Potřebujete pouze:

  • 70 g sádla
  • 2 vanilinové cukry (celkem tedy 40 g cukru)
  • 1 vrchovatou lžíci lněné mouky
  • 140 g mouky Doves Farm bílé chlebové

Vypracujeme těsto, rozválíme na půlcentimetrový plát a vykrajujeme oblíbené tvary. Doporučuji vykrajovat spíš menší kousky, aby se vám s nimi lépe pracovalo.

Pečeme 9 minut na 180 stupňů. Necháme na plechu vychladnout a můžeme servírovat nebo uložit do chladna na později. Kdo má rád sladší cukroví, přidá si do těsta ještě lžíci moučkového cukru anebo hotové cukroví cukrem popráší.

Díky lněné mouce bude těsto i hotové cukroví lépe držet pohromadě, bude mít pěknou barvu a i výživově bude mnohem hodnotnější.

Použitá bezlepková směs se skládá pouze z rýže, tapioky, brambor a xantanové gumy. Neobsahuje rizikový deproteinovaný škrob, lupinovou nebo sójovou mouku.

You may also like...