Polévka z bíle ředkve

Možná v supermarketu občas prohlížíte velkou bílou ředkev, která bývá dlouhá až 40 cm a tak trochu vypadá jako štíhlá řepa. Kdo z vás ji už měl někdy v ruce a pak ji zase vrátil do regálu, protože vlastně netušil, co s ní? Navrhuji polévku!

  • půl velké bílé ředkve
  • 2 mrkve
  • polévková lžíce mouky (celiaci a alergici použijí bezlepkovou)
  • 3 lžíce oleje
  • sůl, majoránka, bobkový list

Ředkev i mrkev nastrouháme na hrubo a osmažíme v hrnci na oleji. Zapřášíme moukou, minutu ještě mícháme a pak zalijeme litrem vody. Osolíme, přidáme sůl, majoránku a bobkový list. Vaříme 15 minut a nakonec ještě doředíme, aby byla polévka hustá tak akorát.

You may also like...