Polévka z bíle ředkve
Možná v supermarketu občas prohlížíte velkou bílou ředkev, která bývá dlouhá až 40 cm a tak trochu vypadá jako štíhlá řepa. Kdo z vás ji už měl někdy v ruce a pak ji zase vrátil do regálu, protože vlastně netušil, co s ní? Navrhuji polévku!
- půl velké bílé ředkve
- 2 mrkve
- polévková lžíce mouky (celiaci a alergici použijí bezlepkovou)
- 3 lžíce oleje
- sůl, majoránka, bobkový list
Ředkev i mrkev nastrouháme na hrubo a osmažíme v hrnci na oleji. Zapřášíme moukou, minutu ještě mícháme a pak zalijeme litrem vody. Osolíme, přidáme sůl, majoránku a bobkový list. Vaříme 15 minut a nakonec ještě doředíme, aby byla polévka hustá tak akorát.
Nejnovější komentáře