Amarantová polévka s kedlubnou

Amarant čas od času zařazuji do našeho jídelníčku záměrně, aby děti měly více minerálů, zdravých tuků i bílkovin. Hustá amarantová polévka zasytí i vegetariána.

Potřebujeme:

  • 3 – 4 polévkové lžíce kuliček amarantu
  • 1 kedlubna
  • 1 velká brambora (v případě alergie na brambory lze vynechat)
  • sůl, majoránka

Zrníčka amarantu propláchneme a dáme vařit do 1 litru vody. Přidáme nahrubo nastrouhanou kedlubnu a na kostičky nakrájenou bramboru. Osolíme, okořeníme. Necháme půl hodiny probublávat. Podle potřeby pak dochutíme a případně i rozředíme vodou.

Amarant se dá koupit v supermarketech (já jsem ho objevila v Kauflandu), ve zdravých výživách i na e-shopech. Zrníčka jsou i po uvaření pevná, trochu jako kaviár. Vyzkoušejte, zda s ním budete kamarádi!

You may also like...