Pečená křidýlka s voňavou strouhankou
bez lepku, mléka a vajec
Když máte vy nebo vaši blízcí potravinové alergie, vařit z omezeného množství surovin se pro vás stane každodenní výzvou. U nás je největší potíž v tom, abychom nejedli to samé kolem dokola a aby mé kulinářské kreace ocenily i děti. Pečená křidýlka s voňavou strouhankou jsou rychle hotová a pomohou vám vybočit z kuchařského stereotypu.
- kuřecí křídla (množství zvolte podle počtu a žravosti strávníků)
- strouhanka (celiaci a alergici na pšenici zvolí kukuřičnou strouhanku, ostatní vezmou obyčejnou strouhanku ze starého pečiva – na 1 křidýlko počítejte necelou lžíci strouhanky)
- sůl
- koření (sůl, mletá paprika, pro dospělé ostřejší směs tandoori masala, pro děti méně pálivé garam masala, nebo jakákoli jiná orientální směs, můžete přidat i trošku kuliček hořčice)
V míse smícháte strouhanku, sůl a koření a ve směsi obalíte jednotlivá křidýlka. Pak je pokladete na plech s pečicím papírem a pečete na 220 stupňů cca 30 minut. Tuk není vůbec potřeba, kůže z křídel je tučná sama o sobě.
Nejnovější komentáře