Květákový krém s vločkami

(bez pšenice, mléka a vajec)

Rychlá krémová polévka, kterou si podle chuti ozdobíte tím, co máte rádi – krutony, burizóny, zeleným hráškem, pažitkou, semínky nebo opraženými oříšky.

  • půl květáku
  • půl hrnku ovesných vloček
  • smetana na vaření 12 % (my jsme kvůli alergii na mléko dali rostlinnou)
  • sůl, muškátový květ

V litru vody povaříme na kousky nakrájený květák se solí a špetičkou muškátového květu. Po 15 minutách varu přisypeme ovesné vločky a polévku vypneme. Necháme 10 minut vločky bobtnat a poté vše v hrnci rozmixujeme a přidáme smetanu. Podle potřeby ještě dochutíme a polévku rozředíme, aby byla hustá tak akorát.

Polévky s ovesnými vločkami mám moc ráda. Dodají do bříška zdravou vlákninu a hezky zasytí. Kdo ale nemůže lepek ani v malém množství, dá pozor, aby koupil ovesné vločky bezlepkové.

You may also like...