Banánový sorbet

bez cukru a alergenů

Nepotřebujete stroj na zmrzlinu, jen obyčejný tyčový mixér.
Nepotřebujete žádné zvláštní suroviny, jenom banány.

Hodně zralé banány nakrájíte na tenká kolečka a dáte zamrazit. Druhý den k nim přidáte trošku vody a mixujete. Na 1 banán stačí 2-3 lžíce tekutiny. Získáte studenou kaši, která by měla jít pěkně tvarovat. Pokud se vám podařilo vytvořit sorbet příliš řídký, dejte rozmixované banány ještě na čas do mrazničky. Cukr není vůbec potřeba, banány jsou slaďoučké i tak.

Ideální je vytáhnout jen tolik namrazených banánů, kolik pak v sorbetu hned sníte.

Časem pak můžete při výrobě domácí zmrzliny různě experimentovat. Místo vody můžete přidat kokosové mléko, smetanu. Sorbet můžete ozdobit grankem, oříšky či hoblinkami čokolády.

Místo banánů se dá použít jakékoliv čerstvé nebo kompotované ovoce. Stačí ho jen zamrazit a další den pomixovat.

You may also like...