Cibulačka s jáhlami

Další tip na jídlo bez mléka, pšenice a vajec. A taky inspirace pro ty, kdo mají doma koupené jáhly, ale neví co s nimi. Tahle polévka chutná spíš dospělým, ne každé dítě miluje cibuli. Já jsem ji jako malá taky zrovna nemusela, ale teď na ni nedám dopustit. Z našich pěti dětí tuhle polévku vesele baští všechny tři dcery, synové si radši počkají až na další chod. Ale nenutím je. Cibule je mimochodem taky alergen….

  • 4 menší cibule
  • půl hrnku jahel
  • 3 lžíce tuku (sádlo, olej, máslo…)
  • lžíce mouky (u nás dáváme kukuřičnou kvůli alergii na pšenici)
  • trošku muškátového oříšku
  • malá lžička sušeného tymiánu
  • sůl

Nakrájíme cibuli najemno a ve velkém hrnci ji osmažíme na tuku. Jakmile cibulka začíná sklovatět, přidáme mouku a chvíli pražíme. Zalijeme vařící vodou a necháme probublávat. Mezitím jáhly propláchneme vařící vodou, aby neměly hořkou pachuť. Omyté jáhly přidáme do polévky, přisypeme koření a vaříme cca půl hodiny, aby se jáhly lehce rozvařily. Podle potřeby přilijeme vodu, aby polévka měla hustotu tak akorát

You may also like...