Vaječná pomazánka

Nevím jak vy, ale u nás doma děláváme každý rok na Velikonoční pondělí večeři z vařených vajec. Kluci donesou ve výslužce vždycky nějaké to nabarvené vajíčko, a tak je škoda je nechat zkazit. Teda ta vajíčka, ne kluky…

Letos sice tolik ježdění po příbuzných nebylo, ale dcery pro bráchy vzorně připravily kraslice. A že rádi vaříme jednoduše, bez velkého množství surovin, přidávám dnes k nahlédnutí recept na vaječnou pomazánku na takové to domácí žvýkání.

A jestli někdo z vás vajíčka kvůli alergii nesmí, nebojte, nepřijdete zkrátka. Dá se udělat i dobrá POMAZÁNKA Z KVĚTÁKU, která díky dobrému koření a několika málo ingrediencí chutná taky výborně.

  • 4 vařená vejce
  • 4 zarovnané lžíce másla nebo margarínu
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl

Vařená vajíčka oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do misky. Přidáme máslo, hořčici, sůl a promícháme. Pokud by se pomazánka drolila a nechtěla držet pohromadě, přidejte ještě více tuku. Kdo má rád ostřejší pomazánky, může přidat česnek, pepř, pórek, prostě co najde doma. My jsme letos do pomazánky dali pažitku a nahoru na ozdobu medvědí česnek.

Já vím, je to fakt primitivní a nedá se tomu ani říkat recept. Ale v jednoduchosti je krása, ne?

You may also like...