Pekingské zelí s nudlemi

Pekingské zelí patří k zelenině, kterou může konzumovat i naprostá většina potravinových alergiků. My Češi ho jíme spíš v syrové podobě, ale dá se servírovat i tepelně upravené.

Wikipedie uvádí, že pekingské zelí obsahuje velké množství vitaminu B, C, karoten, niacin, draslík, vápník, hořčík, železo i síru a dokonce i látky, jež mají hojivý účinek na zažívací trakt.

Teď v chladných měsících roku přijde k chuti zelí zprudka osmahnuté na troše oleje. Můžete ho přimíchat do těstovin, do rizota, kuskusu, jahel, quinoy, pohanky, kombinací je nespočet…

My jsme si dnes během 15 minut uvařili zelovou rychlovku, aby nám pak zůstal čas i na čtení pohádek a vyrábění obrázků.

Použili jsme:

  • skleněné nudle (rýžové vermicelli)
  • pekingské zelí
  • brokolice
  • šunka
  • olej
  • sůl
  • koření podle chuti

Do hrnce se slanou vodou dáme vařit nudle společně s kousky brokolice. Doba varu je cca 10 minut.
Zároveň na pánvi osmahneme na proužky nakrájené zelí a nakonec přidáme kousky šunky, aby se se zelím také ohřála.
Můžeme pak scezené nudle s brokolicí přisypat do pánve a chvilku ještě osmahnout se zelím. Anebo dáme pánev i hrnec s nudlemi na stůl a necháme strávníky, ať si každý nandá na talíř sám, tak jak to má rád.

You may also like...