Masové rolky

Ať už tomu říkáte španělské ptáčky, rolky, roláda či závitky, vždycky je to dobrota. Tedy pokud se vám podaří připravit maso tak akorát, aby nebylo polosyrové, ale ani vysušené.

Nejčastěji se ptáčky plní vajíčkem, kyselou okurkou, párkem, sýrem a maso se potírá hořčicí. Jenže co když většinu těchto ingrediencí vaše alergické dítě (nebo přímo vy) nesmí? Co na plátek masa dát, aby to dobře chutnalo a dalo se to dobře zavinout?

Vyjděte prostě z toho, co vaše zažívání toleruje. Nevadí, že ostatní kuchařky to zrovna takto nevaří, i nové kombinace mohou být chuťově zajímavé. Do rolky stačí dát jen dvě tři suroviny, ideálně různých barev, aby to i pěkně vypadalo na talíři.

Co třeba něco zeleného? Špenát, jarní cibulka, medvědí česnek, pórek, rukolu, avokádo, vařená brokolice, spařené kopřivy…
Něco červeného? Kapie, mrkev, sušená rajčata, sušené brusinky, mletá paprika…
Nebo něco žlutého? Žlutá paprika, kukuřice…
Nebo něco aromatického? Česnek, cibule, žampiony…A aby maso pěkně vonělo, můžete ho obalit i v anglické slanině.

Maso si vyberte podle vlastní chuti. Můžete zvolit vepřové, kuřecí i krůtí, případně i kvalitní hovězí. Pečeme buď v zakrytém pekáči, nebo dusíme v tlakovém hrnci. Kuřecí nebo krůtí prsa jsou hotová za 40 minut na 180 stupňů, vepřové a hovězí maso potřebuje času trochu víc. Výpekem z masa můžete polít přílohu nebo zahustit a uvařit z něj omáčku.

Vaříte-li i pro menší děti, vynechte ostré koření a až na talíři si dospělí můžou přidat čerstvě mletý pepř nebo třeba olivový olej s kousky česneku.

You may also like...