Boloňské špagety
Každý dělá boloňskou omáčku na špagety trochu jinak. Ale ať ji vařím, jak chci, stejně se opakuje stejný scénář. Děti mladší 6 let nejradši baští suché těstoviny.
U první dcery jsem to hrozně řešila – přece nebude jíst suché špagety! Druhou dceru jsem přesvědčovala, ať si na ně dá aspoň sýr a kečup. A od třetího dítěte dál už to neřeším. Na stůl nachystám hrnce s dobrotami a pak už je na každém, co si na talíř naloží. Jen místo klasických špaget vařím kukuřičné, to kvůli alergii na pšenici, kterou mají ti tři nejmladší. Polévka byla s masem, tak se svět nezboří.
BOLOŇSKÁ OMÁČKA u Ligurských
- 500 g mletého vepřového
- 1 balení pasírovaných rajčat (z plechovky nebo ze skleničky, v létě pak čerstvá rajčátka)
- 1 velká mrkev
- 3 žampiony
- 1 cibule
- sůl, pepř, oregáno
Na velké pánvi osmažíme mleté maso. Pokud je to tučnější vepřové, není potřeba ani přidávat tuk. K masu přisypeme na jemno nakrájenou cibuli, kousky žampionů a drobné kostičky mrkve. Chvíli smažíme, pak přidáme pasírovaná rajčata a dusíme aspoň 10 minut, aby mrkev změkla. Podle potřeby přiléváme vodu. Pokud máme rajčata kyselejší, můžeme omáčku trošku přisladit.
A co vy, taky rádi špagetíte? A taky by vaše děti jedly nejradši těstoviny jen tak?
Nejnovější komentáře