Boloňské špagety

Každý dělá boloňskou omáčku na špagety trochu jinak. Ale ať ji vařím, jak chci, stejně se opakuje stejný scénář. Děti mladší 6 let nejradši baští suché těstoviny.

U první dcery jsem to hrozně řešila – přece nebude jíst suché špagety! Druhou dceru jsem přesvědčovala, ať si na ně dá aspoň sýr a kečup. A od třetího dítěte dál už to neřeším. Na stůl nachystám hrnce s dobrotami a pak už je na každém, co si na talíř naloží. Jen místo klasických špaget vařím kukuřičné, to kvůli alergii na pšenici, kterou mají ti tři nejmladší. Polévka byla s masem, tak se svět nezboří.

BOLOŇSKÁ OMÁČKA u Ligurských

  • 500 g mletého vepřového
  • 1 balení pasírovaných rajčat (z plechovky nebo ze skleničky, v létě pak čerstvá rajčátka)
  • 1 velká mrkev
  • 3 žampiony
  • 1 cibule
  • sůl, pepř, oregáno

Na velké pánvi osmažíme mleté maso. Pokud je to tučnější vepřové, není potřeba ani přidávat tuk. K masu přisypeme na jemno nakrájenou cibuli, kousky žampionů a drobné kostičky mrkve. Chvíli smažíme, pak přidáme pasírovaná rajčata a dusíme aspoň 10 minut, aby mrkev změkla. Podle potřeby přiléváme vodu. Pokud máme rajčata kyselejší, můžeme omáčku trošku přisladit.

A co vy, taky rádi špagetíte? A taky by vaše děti jedly nejradši těstoviny jen tak?

You may also like...