Játrová omáčka s noky

Jako dítě jsem játra moc nemilovala, ale teď v dospělosti si je čas od času moc ráda dám. Taky jste to tak měli?
Na omáčku potřebujeme:

  • cca 400 g jater
  • 2 cibule
  • 2 lžíce mouky (můžete použít i bezlepkovou, např. rýžovou)
  • cca 500 ml mléka (my alergici jsme dali rýžové)
  • 3 lžíce oleje
  • kmín, majoránka, pepř, kmín a sůl

Na wok pánev dáme olej, nakrájenou cibuli a na kostky pokrájená játra. Smažíme za stálého míchání, přisypeme koření (ale sůl ještě ne). Po zhruba pěti minutách směs zaprášíme moukou, chvilku mícháme a pak zalijeme mlékem. Necháme pořádně probublávat aspoň 10 minut, občas promícháme. Omáčka se postupně zredukuje a bude hustší. Před koncem vaření dosolíme a podle potřeby doředíme dalším mlékem.

Noky jsme dělali z instantního bramborového těsta na knedlíky – lze koupit běžné s pšeničnou moukou i bezlepkové.

You may also like...