Bezlepkové langoše

Pro hodně z nás jsou langoše jídlem našeho dětství. Dřív se na ulici neprodávaly donuty, gyros v bulce ani pizza. Na výběr byl buď párek s hořčicí nebo langoše.

I doma je někdy děláme. Jenže usmažit bezlepkové langoše je tak trochu výzva. Ale výsledek není vůbec špatný.

Vy bez potravinových alergií použijte jakýkoliv recept na netu (a pochlubte se, podle kterého odkazu jste postupovali). A vy s celiakií nebo alergií na pšenici zkuste ten náš recept.

suroviny na 3 kusy langošů:

  • 250 g bezlepkové mouky Doves Farm samokypřicí
  • 250 ml vody
  • 3 lžíce oleje
  • 1/3 sáčku instantního droždí (nebo 7 g čerstvého)
  • špetka soli

Do vlažné vody dáme droždí a necháme chvíli působit. Pak přidáme mouku a pořádně promícháme. Těsto bude poměrně řídké. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě alespoň 30 minut. Smažíme na pánvi s rozehřátým tukem z obou stran.

Podávám na slano (s kečupem, sýrem, česnekem – co kdo může a co má rad), nebo na sladko (s cukrem nebo marmeládou).

You may also like...