Řízky s kaší

Abychom drželi ekzém pod kontrolou, musím svým pěti dětem vařit bez alergenů, které jim opravdu vadí. Takže bez mléka, vajec, pšenice, luštěnin, ryb, ořechů, máku, sezamu, sóji, arašídů, hovězího… Je vás tady takových víc. Dávám si proto předsevzetí každý den zveřejnit jeden recept, který doma děláme. Aspoň do té doby, než vyjde knížka Atopický ekzém a potravinové alergie očima mámy. Tam bude inspirace na vaření spoustu.

Dneska jsme vařili to, co u dětí vždycky uspěje. Krůtí řízky obalené v kukuřičné strouhance a bramborovou kaši. Na naklepané osolené maso vší silou nahňácáte kukuřičnou strouhanku a smažíte. Řízky jsou trochu světlejší než ty klasické v trojobalu (ty jsou na fotce uprostřed), ale chutnají moc dobře. Bramborová kaše je taky jednoduchá – rozvařené brambory rozmixujete s kokosovým mlékem. Naše dvě nejstarší dcery, které kravské mléko mohou, tvrdí, že s kokosovým je to prostě nejlepší.

You may also like...