Květákový krém s vločkami
(bez pšenice, mléka a vajec)
Rychlá krémová polévka, kterou si podle chuti ozdobíte tím, co máte rádi – krutony, burizóny, zeleným hráškem, pažitkou, semínky nebo opraženými oříšky.
- půl květáku
- půl hrnku ovesných vloček
- smetana na vaření 12 % (my jsme kvůli alergii na mléko dali rostlinnou)
- sůl, muškátový květ
V litru vody povaříme na kousky nakrájený květák se solí a špetičkou muškátového květu. Po 15 minutách varu přisypeme ovesné vločky a polévku vypneme. Necháme 10 minut vločky bobtnat a poté vše v hrnci rozmixujeme a přidáme smetanu. Podle potřeby ještě dochutíme a polévku rozředíme, aby byla hustá tak akorát.
Polévky s ovesnými vločkami mám moc ráda. Dodají do bříška zdravou vlákninu a hezky zasytí. Kdo ale nemůže lepek ani v malém množství, dá pozor, aby koupil ovesné vločky bezlepkové.
Nejnovější komentáře