Žužu z mikrovlnky
… aneb Hlavně rychle!
Máma kvůli svým dětem vydrží všechno. Ale někdy je to fakt těžké. Když si nemůžete dát ani kousek buchty ke kafíčku, protože váš kojeneček má potravinové alergie, je to na pytel. Vy, které teď držíte spolu se svými dětmi ELIMINAČNÍ DIETU, o tom jistě víte své. Někdy jsou ty chutě totiž NEÚPROSNÉ!
Říkáte si: „Žádný takový, nech ten koláč pěkně ležet na stole pro manžela. Máš nakázanou dietu bez pšenice, mléka a vajec!“ Jenže zkuste dát před hladovou fenu, která probděla půlku noci u štěnat, klobásu a říct jí NEŽER TO!
Ve chvílích zoufalství je proto dobré mít po ruce rychlou náhražku. Tak rychle připravenou, aby jste nestihli zhřešit a pak si to zbytek dne vyčítat. Recept původně vznikl naprosto sobecky, když jsem NUTNĚ potřebovala něco KE KAFÍČKU, abych nezáviděla ostatním. Teď ho ale dělávám DĚTEM KE SVAČINCE, když rychle nemáme nic v zásobě. Tomuto rychlému dezertu říkáme žužu, ale vy si ho pojmenujte jakkoliv podle sebe.
Do misky či hrnku o objemu minimálně 3 dl dáme:
- 4 lžíce bezlepkové mouky Doves Farm samokypřicí (z jiné mouky se mi to nedařilo)
- 1 lžíce oleje
- 1 a půl lžíce cukru
- 2 lžíce kokosu
- 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 100 ml vody (tak, aby vzniklo řidší těsto konzistence kečupu)
Vše smícháme, vložíme do mikrovlnky na maximální výkon a za 3 a půl minuty máme hotovo. Okraje hotového žužu objedeme nožem a vyklopíme dobrotu na talíř. Podáváme ještě teplé. Můžeme ozdobit třeba karamelizovanou pohankou (recept zde).
Nejnovější komentáře